Onderwijs

Onderwijsproject: Young Focus

De winst die Counting Flowers maakte in 2011 tot en met 2016 is volledig besteed aan kansarme kinderen op de vuilnisbelt van Manilla in de Filipijnen.

Via een onderwijsproject worden de kinderen gestimuleerd om naar school te gaan, van de basisschool tot een beroeps- of zelfs universitaire opleiding.

Onderwijsproject Young Focus

De kinderen worden geholpen door de Nederlandse Stichting Young Focus. Paul en Ann van Wijgerden werken, samen met een stevig team Filipijnse collega’s, in Tondo. Dit is een van de armste wijken van Manilla en de plek van de beruchte Smokey Mountain, Manilla’s grootste vuilnisbelt.

Young Focus onderwijs voor kansarme meisjesEr wonen ongeveer drieduizend mensen op Smokey Mountain, waarvan meer dan de helft kinderen. Zij overleven door het verzamelen van vuilnis en het maken van houtskool door houtafval te verbranden. Zelfs de jongste kinderen draaien mee in dit proces: zij verzamelen de spijkers die uit het verbrande hout zijn gevallen.

Deze kinderen gaan om meerdere redenen niet naar school. Zij kunnen zich bijvoorbeeld geen schooluniform veroorloven, en kunnen de school fee niet betalen. Een belangrijke reden is ook dat hun ouders willen dat zij mee helpen inkomsten te vergaren. De ouders zijn zelf nooit naar school geweest en zien vaak het belang niet in voor hun kinderen.

Young Focus voorziet niet alleen in uniformen, schoolmaterialen en school fees maar besteedt ook veel tijd aan de ouders van de kinderen. Door hen uit te leggen wat het belang is van onderwijs laten ouders hun kinderen gaan.

Via Young Focus gaan er inmiddels ongeveer 300 kinderen naar school. De kinderen kunnen dagelijks terecht bij het Studiecentrum van Young Focus, waar zij huiswerk kunnen maken, computers kunnen gebruiken en boeken kunnen lenen. Thuis is dit onmogelijk omdat hele gezinnen in kleine hutten op het afval wonen.

Educatie voor kinderen in Manila

Na een bezoek aan Smokey Mountain waren wij ervan overtuigd dat de eerste winst van Counting Flowers het beste gebruikt kon worden door de kinderen (met name meisjes) te helpen naar school te gaan. Ook dan is er nog een hele lange weg voor hen te gaan. In ieder geval krijgen ze zo een kans om het leven op de vuilnisbelt achter zich te laten.

Met dank aan onze klanten!  • © Counting Flowers 2017
  • Mastercard, Visa, PayPal, iDeal, Giropay, Bancontact Secured by Comodo