Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 19635335
English

Het concept

Sjaals worden vaak door de armste mensen in de wereld gemaakt: arbeidsloon is goedkoop en weven kan al op simpele apparaten. De grondstoffen die nodig zijn om een sjaal te maken, worden zelf verbouwd of ingekocht op de markt.

In de periode dat de landbouw minder inspanning vereist kunnen de makers (meestal vrouwen) zo extra inkomen genereren voor hun gezin. Een bijkomend voordeel is dat sjaals gewoon thuis gemaakt kunnen worden en dus niet de familieband doorbreken.

Het ontwerpen, weven en verven van een sjaal vereist vooral veel tijd, fysieke inspanning, ervaring en creativiteit.

Sjaal weven in Peru
Hoogland indiaan in Peru.
 

De meeste sjaals worden slechts lokaal verkocht, waardoor de afzetmarkt van de makers zeer beperkt is. Daar wil Counting Flowers verandering in brengen. Counting Flowers biedt deze ondernemers een betrouwbaar verkoopkanaal naar consumenten in het Westen.

Inmiddels kopen we onze sjaals bij 17 kleinschalige creatieve producenten die leven in een kansarme omgeving in landen als Afghanistan, Ethiopië , Laos en India.

Tegelijkertijd biedt Counting Flowers de consument in het Westen een prachtig product met een mooie achterliggende gedachte. Met de hand gemaakte sjaals zijn uniek: iedere sjaal is een kunstwerk op zich en heeft een eigen verhaal.

Meer vraag naar de sjaals van Counting Flowers leidt tot meer werk voor de makers, die vaak in (vrouwen) coöperaties zijn georganiseerd. Meer werk biedt deze mensen een kans om geld te verdienen en de eigen levenssituatie en die van hun families te verbeteren. Door een sjaal van Counting Flowers te kopen, help je direct de makers.

Weefster van Pashm
Maker, aangesloten bij Pashm, India.

Alle winst van Counting Flowers vloeit terug naar ontwikkelingslanden. Dat gebeurt enerzijds door te investeren in de groei van de handel en anderzijds door scholing voor kansarme meisjes te financieren.

Zowel de Vrienden van Counting Flowers als derden leveren allen hun diensten vrijwillig of tegen een sterk gereduceerd tarief. Voor bestuursfuncties wordt geen vergoeding gegeven. Zo wordt de winst hoger.