Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Social Enterprise

Stichting Counting Flowers is een zogenaamde 'social enterprise'.  Social enterprises zijn bedrijven die maatschappelijke winst voorop stellen (impact first). Zij zijn niet slechts uit op financiële winst, maar streven primair een sociale of duurzame missie na.

Arbeid en milieu

Onze toeleveranciers zijn kleine zelfstandige ondernemers, werknemer bij een Fair Trade organisatie of lid van een cooperatie. Iedere maker krijgt een eerlijke prijs voor de producten die zij of hij maakt, zodat zij hun eigen leefomstandigheden kunnen verbeteren. Alle producten zijn zijn ingekocht op basis van Fair Trade principes.

Arbeidsomstandigheden

Veel van onze producten worden thuis gemaakt. Counting Flowers koopt deze producten direct van de wevers en biedt hen een eerlijke prijs. Zo kunnen zij zelf hun levensomstandigheden verbeteren.

Counting Flowers biedt volledige transparantie omtrent de makers van de producten. Wij kennen de makers en bezoeken hen waar mogelijk. Wij weten daarom vanuit eerste hand dat er geen sprake is van gedwongen arbeid, kinderarbeid of discriminatie.

Sabahar team
De mensen van Sabahar in Ethiopië.

Ecologische productie


Counting Flowers probeert zoveel mogelijk productern in te kopen die milieuvriendelijk worden geproduceerd. Onze producten zijn gemaakt van organische materialen en worden veelal geverfd met natuurlijke kleurstoffen.

In 2013 werken 60% van de makers met natuurlijke (niet chemische) verfsoorten en meer dan 25% van de makers werken ecologisch (sommigen zelfs met eco-keurmerk) wat betekent dat in het hele proces van het tot stand komen van de producten geen chemicaliën of kunstmest gebruikt wordt.

Sjaal weven in Myanmar
Weefster in Myanmar.

CO2-uitstoot


Counting Flowers compenseert haar CO2-uitstoot door te investeren in boomaanplant in ontwikkelingslanden en het stimuleren van projecten op het gebied van duurzame energie. Wij doen dit via 'Trees for All' en 'GreenSeat'.Counting Flowers voert een digitale administratie en heeft een ‘geen-papier’ beleid. Waar mogelijk gebruiken we biologisch afbreekbare materialen en we drinken natuurlijk Fair Trade koffie en thee.