Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Onderwijs voor meiden in vluchtelingenkampen

Het Women Study Programme van WEAVE

Sinds 2015 ondersteunt Counting Flowers de Thaise Stichting Women's Education for Advancement and Empowerment [WEAVE].

Met onze financiële bijdrage heeft WEAVE zo’n zestig meiden van 16 tot 21 jaar uit een van de vluchtelingenkampen langs de grens tussen Thailand en Myanmar voorzien van een tweejarige opleiding.

 

Karenni meiden naar school

 

Veel van deze meiden zijn geboren in het vluchtelingenkamp dat al meer dan 25 jaar bestaat. Hun kans op onderwijs is beperkt tot wat een aantal organisaties hen biedt. Zij mogen het kamp niet uit tenzij dit is om terug te gaan naar hun oorspronkelijke land Myanmar. Maar daar is de militaire junta, waarvoor hun ouders en zijzelf gevlucht zijn, nog steeds aan de macht.

Omdat de kampen van ‘tijdelijke’ aard zijn, wonen de mensen in primitieve, zelfgebouwde bamboohutten. Er is geen elektriciteit, geen bereik voor internet en mobiele telefoons, en slechts beperkt water.

Ieder jaar worden de kampen opgeschrikt door grote branden vaak veroorzaakt door het gebruik van kaarsen.

 

Karenni vrouwen studieprogramma

 

WEAVE werkt al jaren in de vluchtelingenkampen en richt zich met name op de situatie van vrouwen en meisjes.

Via het Women Study Programme krijgen de meiden in het kamp de mogelijkheid om gedurende twee jaar meer te leren over vrouwenrechten en community development. Hierbij leren zij welke rol zij kunnen spelen om de situatie binnen hun eigen gemeenschap te verbeteren.

Tegelijkertijd leren zij computervaardigheden en Engels. Hoe meer kennis en capaciteiten de meiden opbouwen, hoe groter de kans dat zij een eigen bestaan kunnen opbouwen als zij ooit uit de kampen komen.

 

Karenni meisjes naar school

De meisjes die hun opleiding hebben kunnen afronden met onze donatie bevinden zich in Karenni Refugee Site 1. Dit kamp bevindt zich in de buurt van Mae Hong Son, in het bergachtige Noordwesten van Thailand.

In dit kamp leven vooral mensen uit Myanmar die behoren tot het Karenni volk. Samen met tal van andere etnische groepen zijn zij sinds 1985 op de vlucht voor het regiem van de militaire junta.

Counting Flowers heeft Karenni Refugee Site 1 bezocht en houdt direct contact met WEAVE om te kijken waar en hoe onze bijdrage een verschil maakt.

Zie andere onderwijsprojecten die Counting Flowers steunt.