Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Onderwijs als escape van het leven op de vuilnisbelt (Filippijnen)

Het onderwijsproject van Young Focus

Counting Flowers heeft alle winst van 2011 tot en met 2014 gedoneerd aan Young Focus om kinderen op de vuilnisbelt van Manilla in de Filipijnen naar school te laten gaan. In 2015, 2016 en 2017 ontving Young Focus een deel van onze winst.

Young Focus helpt kinderen naar school te gaan, van de basisschool tot een beroeps- of zelfs universitaire opleiding.

 

Meisje op Smokey Mountain

 

De kinderen worden geholpen door de Nederlandse Stichting Young Focus. Paul en Ann van Wijgerden werken, samen met een stevig team Filipijnse collega’s, in Tondo. Dit is een van de armste wijken van Manilla en de plek van de beruchte Smokey Mountain, Manilla’s grootste vuilnisbelt.

Er wonen ongeveer drieduizend mensen op Smokey Mountain, waarvan meer dan de helft kinderen. Zij overleven door het verzamelen van vuilnis en het maken van houtskool door houtafval te verbranden. Zelfs de jongste kinderen draaien mee in dit proces: zij verzamelen de spijkers die uit het verbrande hout zijn gevallen.

 

Meisjesonderwijs in Manilla

 

Deze kinderen gaan om meerdere redenen niet naar school. Zij kunnen zich bijvoorbeeld geen schooluniform veroorloven, en kunnen de school fee niet betalen. Een belangrijke reden is ook dat hun ouders willen dat zij meehelpen inkomsten te vergaren. De ouders zijn zelf nooit naar school geweest en zien vaak het belang niet in voor hun kinderen.

Young Focus voorziet niet alleen in uniformen, schoolmaterialen en school fees maar besteedt ook veel tijd aan de ouders van de kinderen. Door hen uit te leggen wat het belang is van onderwijs laten ouders hun kinderen gaan.

Via Young Focus gaan er inmiddels ongeveer 300 kinderen naar school. De kinderen kunnen dagelijks terecht bij het Studiecentrum van Young Focus, waar zij huiswerk kunnen maken, computers kunnen gebruiken en boeken kunnen lenen. Thuis is dit onmogelijk omdat hele gezinnen in kleine hutten op het afval wonen.

 

Meisjes onderwijs van Young Focus

 

Counting Flowers heeft direct contact met Young Focus en heeft de bewoners van Smokey Mountain ook bezocht. Een bezoek dat nog steeds op ons netvlies staat. We zijn dan ook blij dat onze winst de kinderen hier helpt naar school te gaan. Ook dan is er nog een hele lange weg voor hen te gaan. In ieder geval krijgen ze zo een kans om het leven op de vuilnisbelt achter zich te laten.

 

Zie hier de andere onderwijsprojecten die Counting Flowers steunt.