Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 19635335
English

Zijden sjaal kira

€875,00

Unieke zijden sjaal [kira] met symbolen uit Bhutan.

Met recht de absolute master-piece uit onze collectie! Deze one-of-a-kind zijden sjaal is met de hand gemaakt door master-wever Kelzang uit Bhutan.

De sjaal is oorspronkelijk een paneel van een kira, de traditionele kledij voor vrouwen in het land. Alleen bij zeer speciale gelegenheden worden kira's van deze exclusieve kwaliteit gedragen.

Wat de sjaal zo bijzonder maakt, zijn de boeddhistische gelukssymbolen die in het doek geweven zijn.

Hoewel Bhutan een heel boeddhistisch land is en je er overal boeddistische symbolen kunt vinden, is het weven van deze symbolen in kira's een vak apart.

Als een van de weinige master-wevers in het land beheerst Kelzang deze weeftechniek tot in de kleinste details. Om tot dit prachtige resultaat te komen, werkte zij maar liefst zes maanden dagelijks aan de sjaal.

Lees onze blog over Kelzangs boeddhistische weefwerk om meer te weten te komen over de acht gelukssymbolen die zij heeft verwerkt in de sjaal.

Afmetingen: 50 x 200 cm
Maker: Kelzang Wangmo, Bhutan
Stof: Zijde
Gewicht: 310 gram

Beschikbaarheid: 1 stuk(s)

GRATIS verzending binnen Nederland

Paying methods
Kenmerken
Zachtheid
Heel zacht
Soepelheid
Soepel
Dikte
Fijn

Gemaakt door Kelzang Wangmo

Kelzang Wangmo

De weefkunst is veel vrouwen in Bhutan met de paplepel ingegoten. In weinig landen zie je zo veel schitterend weefwerk, en wordt dit ambacht nog zo hoog gewaardeerd. Tussen al dit moois valt Kelzang Wangmo op als een bijzondere Bhutanese weefster.

Meer informatie

Van dezelfde maker

Zijde

Zijde

Zijde is vooral door haar glans en bijzondere kleuropname een heel stijlvol materiaal. Zijde voelt zacht, soepel en comfortabel aan en heeft als unieke eigenschap te verkoelen bij warmte en te verwarmen bij kou.

Meer over Zijde