Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Pashmina sjaals uit Nepal

Pashmina sjaals uit Nepal

10/08/2011 - Sinds Koningin Elizabeth in de vorige eeuw Pashmina sjaals begon te dragen is deze extreem luxe en zachte sjaal niet meer uit het modebeeld weg te denken. De Pashmina is het juweel onder de sjaals, bijzonder zacht, heerlijk warm en met een prachtig sjieke uitstraling.

Al twee decennia lang verkoopt Sana Hastakala de mooiste Pashmina sjaals die in Nepal geweven worden. Uitsluitend hoge kwaliteit Chyangra Pashmina. Chyangra is de naam voor de berggeiten in de Himalaya. De wol is afkomstig van de onderbuik van de geit en wordt gekenmerkt door een unieke dunne en korte haar. Deze structuur biedt de beste isolatie tegen de koude winter.
 
In de lente worden de geiten geschoren, waarna de meest luxe wol wordt geselecteerd voor de Pashmina. De wol wordt gewassen en in rijstwater gelegd om deze nog zachter te maken. Daarna wordt de wol gesponnen op een Charkha, een handgedreven spin wiel. Aangezien de Pashmina draad erg fragiel is, wordt de wol ook met de hand geweven. Tot slot wordt de sjaal tot in de finesses gecontroleerd en bewerkt en wordt iedere sjaal apart geverfd met eco-vriendelijke verfsoorten.  

Sana Hastakala, in 1989 opgericht met hulp van UNICEF, is een kleine not-for-profit Fair Trade export organisatie in Kathmandu, Nepal. De organisatie stimuleert de rijke artistieke talenten en tradities van de Nepalese artisans door hen te helpen met training en marketing. De winst van de organisatie wordt aangewend om de sociale omstandigheden te verbeteren. In 2011 won de organisatie nog de “Prijs voor Beste Ondernemer”.

Counting Flowers koopt deze bijzondere, extreem luxe Pashmina sjaals, die ook nog eens Fair Trade zijn, direct van Sana Hastakala. Een ideale wintersjaal, zowel voor dames als heren.

Bezoek de Counting Flowers homepage.
Bezoek de webshop.

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals