Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Counting Flowers doet mee aan de ASN Bank Wereldprijs 2011: Voor de Wereld van Morgen.

08/07/2011 - Breng je stem uit en steun Counting Flowers! Naast Counting Flowers zijn daar vele mooie projecten die meedingen. De projecten zijn onderverdeeld in vier thema’s: Eerlijke handel, Tegen kinderarbeid, Tegen wapenindustrie en Duurzame energie.

Wij doen mee in de eerste categorie: Eerlijke handel. Hier kun je stemmen!

Meedoen aan "Voor de wereld van morgen" is belangrijk. Mocht Counting Flowers de prijs winnen dan zullen we het volledige bedrag van € 10.000 besteden aan de financiering van opleidingen voor meisjes in ontwikkelingslanden.

We investeren in de opleiding van meisjes omdat we geloven in de virtueuze cirkel. Opleiding is de meest rendabele investering. Uit onderzoek (o.a. UN, World Bank) is gebleken dat hoger opgeleide meisjes meer verdienen, later trouwen en minder kinderen krijgen. Daarenboven blijkt dat de gezondheid van kinderen verbetert met het opleidingsniveau van hun moeder. Vrouwen investeren meer van hun inkomen in de familie.

Stichting Counting Flowers heeft statutair vastgelegd dat alle winst (100%) wordt aangewend ten behoeve van de gemeenschap van de makers van de sjaals.

Het bedrag van €10.000 zal net als de winstbestemming worden aangewend ter financiering van de opleidingstrajecten.

Counting Flowers vraagt aan de makers welke meisjes uit hun gemeenschap zij zouden aanwijzen voor vervolgopleidingen. Counting Flowers betaalt de opleidingsplek direct aan het opleidingsinstituut. Zo worden bestaande gemeenschapsbanden gevolgd en wordt weglekken van geld voorkomen.

Counting Flowers houdt de zakelijke relatie met de makers van de sjaals volstrekt gescheiden van de winstbestemming. Counting Flowers controleert jaarlijks de opleidingstrajecten en zal deze met haar jaarrekening op de website rapporteren.

Bezoek de Counting Flowers homepage.
Bekijk de collectie sjaals in de webshop.
 

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals