Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Sjaals en Fair Trade

fair trade original

16/09/2010 - Een eerlijke sjaal of fair trade sjaal, is dat ook een mooie, unieke sjaal? Ieder sjaal die met de hand gemaakt wordt is uniek.

Handwerk brengt automatisch met zich mee dat geen twee exemplaren exact gelijk zijn.

Toen we de eerste keer met de makers van sjaals in contact kwamen, werd het ons duidelijk dat we hun sjaals niet anders dan onder eerlijke voorwaarden wilden afnemen. Voor ons gold al snel: als we een kleinschalige ondernemer uit een land in ontwikkeling kunnen steunen door bijzondere sjaals te kopen tegen een faire prijs, dan slaan we twee vliegen in een klap.

We willen voorkomen dat de ondernemer verlies lijdt. Dat betekent dat we alleen sjaals kopen als we weten dat de makers eraan verdienen.

Verder betalen we altijd vooruit. We kopen geen enkele sjaal op basis van consignatie. Wij nemen de bankzaken en de bankkosten voor onze rekening. We eisen in eerste instantie geen “Certificate of Origin”, een lokaal douaneformulier, waarmee de invoerrechten omlaag gaan en wat de producenten geld kost om aan te vragen.

Zo is het voor creatieve kleinschalige ondernemers makkelijk om zaken met ons te doen. Uiteindelijke streven we naar de meest efficiente manier van zaken doen, waarbij we wel een eerlijke prijs blijven betalen

Wij denken dat eerlijk of fair trade prima samen gaat met kwalitatief hoogwaardige, luxe sjaals.

Een voorbeeld: onze pashmina sjaals zijn geweven van dubbeldraads ‘A-grade’ pashmina.  Een kilo A-grade pashmina is 10x duurder dan een kilo 'B-grade'. Je snapt meteen waarom als je de enorme zachtheid van de sjaals voelt. De pashmina sjaals komen rechtstreeks uit Nepal, zijn met de hand gemaakt door een lokale weversgroep en ingekocht via een lokale Fair Trade organisatie. Prachtige luxe en fair trade lijken dus prima samen te gaan.

Dezelfde fair trade weversgroep maakt ook exclusieve sjaals van yak wol. Waar vind je die?

Wij denken dat eerlijke handel of fair trade een goede manier van helpen is. En onze sjaals tonen aan dat helpen en luxe prima samen kunnen gaan.

Bekijk onze collectie sjaals in de webshop.

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals