Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Sjaal en strijkstok

23/09/2010 - Hoe zit het met de strijkstok? Alle winst gaat naar de makers van de sjaals. Wij werken voor minimum loon. Dat doen we om twee redenen.

Allereerst we willen proberen een heel kleine steen bij te dragen aan het vergroten van de kansen van de makers in landen in ontwikkeling en ten tweede, niet onbelangrijk, we vinden het gewoon leuk en houden van de zoektocht naar sjaals.

Sjaals kopen is een boeiend proces. Alleen al over zijden sjaals leren we iedere dag weer bij. We weten inmiddels van alles over diverse soorten zijde, verschillende weeftechnieken, natuurlijke verfsoorten en allerlei verftechnieken.

Het is bijzonder om bij de makers langs te gaan en te zien hoe zij en hun families leven, hoe zij hun sjaals bewerken en weven, en hoe belangrijk het voor hen is om een sjaal te verkopen.

We zijn niet aangesloten bij een Fair Trade organisatie. Wel nemen we, waar mogelijk, af van lokale fair trade organisaties. We ontmoeten echter ook veel kleine producenten die niet van het bestaan van fair trade afweten of simpelweg niet kunnen voldoen aan de vereisten. We willen hen niet van handel uitsluiten en kopen hun sjaals tegen eerlijke voorwaarden. Vaak kopen we in zo'n geval de sjaals direct van de makers zelf, dus zonder tussenpersoon of organisatie.

Wij zijn verder niet aangesloten bij controlerende winkelorganisaties of keurmerken omdat we de bureaucratie en de kosten niet willen dragen.

We hebben wel geld gestoken in een eersteklas beveiligde website met alle beveiligde betaalmethoden. Ook garanderen we volledige openheid omtrent onze bedrijfsvoering. We zullen jaarlijks financiële verantwoording afleggen op deze website.

That’s it!

Bekijk onze sjaals in de webshop.

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals