Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Wollen sjaal

Wever van yak sjaal Counting Flowers

29/11/2010 - Deze week verwachten we nieuwe wintersjaals van superzachte en comfortabele pashmina en yak wol. Onze Fair Trade weefgroep in Nepal heeft zich de afgelopen twee maanden gebogen over unieke dubbeldraadse yak sjaals (waar vind je die?) en een aantal bijzondere enkeldraads geweven sjaals van 100% pashmina.

De yak sjaals zijn dik en lekker zacht. Ze hebben een robuuste, stoere uitstraling en houden je zeker warm de komende wintermaanden. De sjaals zijn gemaakt van zuivere yak wol. Ze zijn binnenkort weer te bestellen in de kleuren bruin en zwart en in de maten 30x160cm, 70x195cm en 90x195cm.

De nieuwe sjaals van zuivere pashmina (geen toevoeging van zijde, viscose of andere materialen) zijn ontzettend zacht en comfortabel. De sjaals vallen heel erg soepel en worden aangeboden in de warme winterkleuren zwart en paars. De maat is 30x160cm.

Alle sjaals zijn volledig met de hand gemaakt door de Mahila Utthan Pashmina Udhyog, een weversgroep in Nepal. Wij kopen de sjaals in via Sana Hastakala, een Nepalese Fair Trade organisatie.

Sana Hastakala zet zich in om de export van handgemaakte producten te stimuleren. Hun idee is: hoe meer export, hoe meer kleine producenten zij kunnen aantrekken zodat ook zij een kans hebben om hun levensomstandigheden te verbeteren.

Lees meer over Sana Hastakala.
Bekijk onze homepage.
Bekijk onze collectie sjaals in de webwinkel.
Ga naar ons overzicht van Sjaal blogartikelen.


 

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals