Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Wilde zijden wintersjaal

wilde zijden sjaal Madagaskar Counting Flowers

19/11/2010 - Wilde zijde is uniek en staat bekend om haar isolerende kwaliteit. Een wilde zijden sjaal houdt je warm op een gure winterdag. Qua stof lijkt een wilde zijden sjaal het meest op een sjaal van katoenachtige zijde. De sjaal is zeer zacht, maar niet zo dun en glanzend als normale zijde.

Deze combinatie van isolerend en zacht, maakt wilde zijde een bijzonder comfortabele wintersjaal.

Wilde zijden sjaals kom je niet vaak meer tegen. Bij wilde zijde worden de cocons in de natuurlijke omgeving, meestal bossen, gevonden. Dit is arbeidsintensief omdat je echt op zoek moet naar de zijdecocons die aan de takken van bomen hangen.

Mensen die niet tegen wol kunnen (wol allergie) zullen een wilde zijden sjaal een verademing vinden. Wilde zijde is een natuurproduct: het isoleert, ademt, neemt vocht op en prikt niet. Bovendien is zijde dermatologisch verantwoord (in de gezondheidszorg wordt zijde zelfs toegepast vanwege de antibacteriële kwaliteiten).

De wilde zijden sjaals uit Madagaskar zijn bijzonder mooi. De zijde is eerst geverfd met natuurlijke kleurstoffen en daarna geweven in traditioneel Madagassische streeppatronen. De sjaals krijgen daarmee een “aards” uiterlijk, dat heel goed past bij de naam van de makers: Ny Tanintsika, hetgeen betekent “Ons Land, Onze Aarde”.

Madagaskar is het op drie na grootste eiland ter wereld. Op het eiland heeft zich, dankzij de geïsoleerde ligging, een aparte flora en fauna ontwikkeld waaronder de bijzondere Tapia boom en de Madagassische wilde zijderups die leeft van de vruchten van de Tapia.

Omdat de behoefte naar landbouwgrond ook op Madagaskar toeneemt, worden de bijzondere Tapia wouden bedreigd met ontbossing. Met steun van Ny Tanintsika worden nieuwe bomen aangeplant. Daarmee lijkt het bestaan van de Tapia boom en de unieke wilde zijderups gered. De toenemende zijdeproductie levert een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen de ontbossing.
 
Onze wintersjaals van wilde zijde uit Madagaskar zijn warm en comfortabel en bovendien uniek qua uiterlijk, kwaliteit en duurzaamheid.

Bekijk onze collectie wilde zijden sjaals.
Bezoek de homepage.
Bekijk alle artikelen van onze Sjaal blog.
 

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals