Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Zijden sjaals uit de hele wereld

Spoelen met zijdedraad

08/10/2012 - Zijde is een natuurlijk materiaal met unieke kenmerken. Het voelt zacht aan op de huid en heeft een prachtige glans. Zijde heeft als bijzondere eigenschap dat het je koel houdt op een zonnige zomerdag en juist comfortabel warm op koudere dagen.

Counting Flowers biedt een onderscheidende collectie handgemaakte zijden sjaals uit de hele wereld. De sjaals zijn gemaakt van verschillende typen zijde: van de beroemde moerbei zijde tot de minder bekende wilde zijde en eri zijde.

Zijden sjaals uit Afghanistan

De makers van onze sjaals uit Afghanistan zijn master-wevers. Zij weven de prachtigste sjaals in zowel traditionele als modern stijl. Het design van de zijden sjaals van Arghand zijn gebaseerd op de Afghaanse tulband. De sjaals van Azezana zijn geverfd met natuurlijke kleurstoffen en volgen de laatste trend.

Zijden sjaals uit Afghanistan
 


Zijden sjaals uit Cambodja

De makers uit Cambodja waar Counting Flowers mee werkt zijn veelzijdig getalenteerd. De designs variëren van modern tot traditioneel en alle sjaals zijn zacht, delicaat geweven en in de meeste gevallen geverfd met natuurlijke kleurstoffen.

Zijden sjaals uit Cambodja
 


Hand geschilderde zijden sjaals uit Haïti

De zijden sjaals uit Haïti zijn met de hand geschilderd door vrouwen van Atis Fanm Matènwa, een kunstenaarscollectief. De vrouwen halen hun inspiratie uit hun cultuur, de voodoo religie en de flora en fauna van Haïti. Elke sjaal is een kunstwerk en draagt de handtekening van de vrouw die de schildering heeft gemaakt.

Zijden sjaals uit Haiti
 


Zijden sjaals geverfd met natuurlijke kleurstoffen uit Laos

Laotiaanse wevers zijn zeer goed in hun vak. Meisjes leren zijde te weven van hun moeders die het weer van hun moeders geleerd hebben. Counting Flowers biedt een exclusieve selectie sjaals van organische zijde, geverfd met natuurlijke kleurstoffen. Dit betekent dat tijdens het hele proces van de totstandkoming van de sjaals geen pesticiden en chemicaliën zijn gebruikt.

Zijden sjaals uit Laos
 


Sjaals van wilde zijde uit Madagaskar

De draad van wilde zijde heeft een dikkere en onregelmatigere structuur dan die van gladde zijde. Daarom glanzen de sjaals van wilde zijde uit Madagaskar minder dan andere zijden sjaals en zien ze er stoerder uit. Onze bijzondere collectie sjaals van wilde zijde zijn geverfd met natuurlijke kleurstoffen in de traditionele kleuren van het Afrikaanse eiland.

Wilde zijden sjaals uit Madagaskar
 


Zijden sjaals uit Thailand

Thaise zijde staat bekend als een van de beste zijdesoorten ter wereld. Het is moerbei zijde die in het land zelf wordt geproduceerd. De wevers waar Counting Flowers mee werkt creëren een variatie aan prachtige designs. Zij maken daarbij gebruik van weef-technieken zoals ikat en khit, en van verf-technieken als batik en tie-dye.

Zijden sjaals uit Thailand
 


Tenslotte

Kies je favoriete sjaal op kleur en/of materiaal in onze webshop.

Bezoek onze homepage.

Bekijk ons overzicht van Sjaal blogartikelen.

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals