Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Fair Trade sjaal Award-winnaar

€149,95

Award winning sjaal van organische zijde in natural dye uit Laos.

Met deze unieke zijden sjaal heeft Kommaly Chantavong de UNESCO 2002 Award of Excellence for Handicrafts gewonnen. Sjaal van organische zijde geweven in het zeer complexe dubbelzijdige lock-and-key-patroon. De sjaal dankt zijn blauwe en groene kleuren aan bladeren van de indigo-plant. Deze exclusieve sjaal is volledig met de hand gemaakt door vrouwen aangesloten bij Mulberries, een Fair Trade organisatie in het noordoosten van Laos. Meer dan twintig vrouwen zijn betrokken bij de totstandkoming van iedere zijden sjaal van Mulberries. Zij onderhouden de moerbeibomen en voeden de bladeren aan de zijderupsen. Vervolgens haspelen, spinnen, twijnen en verven zij de zijde. De weefster heeft twee dagen nodig om haar weefgetouw op te zetten voor een sjaal met zo'n ingewikkeld patroon als deze. Het kost haar weken om de sjaal te weven. De sjaal is zeer zacht, is prachtig van kleur en valt soepel. Een waar kunstwerk!

Afmetingen: 40 x 180 cm
Maker: Mulberries, Laos
Stof: Zijde
Gewicht: 123 gram

Beschikbaarheid: 0 stuk(s)

Dit product is helaas uitverkocht! webwinkelkeur

GRATIS verzending binnen Nederland

Paying methods
Kenmerken
Zachtheid
Zeer zacht
Soepelheid
Zeer soepel
Dikte
Fijn

Gemaakt door Mulberries

Mulberries

Mulberries is een Fair Trade organisatie in het noordoosten van Laos. Mulberries is in 1994 opgericht door Kommaly Chanthavong met als doel kansen, en daarmee inkomsten, te creƫren voor mensen in Laos.

Meer informatie

Van dezelfde maker

Zijde

Zijde

Zijde is vooral door haar glans en bijzondere kleuropname een heel stijlvol materiaal. Zijde voelt zacht, soepel en comfortabel aan en heeft als unieke eigenschap te verkoelen bij warmte en te verwarmen bij kou.

Meer over Zijde