Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Geef een wintersjaal als Valentijnkado

geef een winter sjaal als valentijnkado

05/02/2012 - Veertien februari is het weer Valentijnsdag, dag waarop (stille) geliefden elkaar verrassen. Dit jaar lijkt een mooie sjaal extra op zijn plaats. Een warme wollen sjaal om de temperaturen buiten te trotseren, of een zachte zijden sjaal als sierlijke accessoire voor binnen.

Het oorspronkelijke verhaal van Sint Valentijn blijkt ook nog eens in het concept van Counting Flowers te passen. Wist je bijvoorbeeld dat in de derde eeuw na Christus in Rome een priester met de naam Valentinus leefde?

Valentinus was vooral bekend om zijn inzet voor zieken, ouderen en armen in de stad. Op een dag, zo gaat het verhaal, wist hij de blinde dochter van de stadhouder te genezen. De stadhouder was hem zo dankbaar dat hij besloot zich tot het Christendom te bekeren. Bovendien besloot hij alle Christelijke gevangenen vrij te laten.

Dit tot groot ongenoegen van Keizer Claudius II die toen over het Romeinse Rijk heerste. Op 14 februari besloot hij Valentinus op te laten pakken en te laten onthoofden.

Later werd Valentinus heilig verklaard door de kerk en werd 14 februari de beroemde feestdag die we nu kennen. De dag waarop veel mensen hun liefde uiten door hun geliefde te verrassen met een kado.

Bekijk de pashmina en cashmere sjaals.
Bekijk de wollen sjaals.
Bekijk onze zijden sjaals.
Bezoek de homepage.
Bezoek het overzicht van alle sjaal-blogartikelen.

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals