Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Alpaca sjaal

Alpaca sjaal

16/12/2011 - Een alpaca sjaal is zachter en warmer dan een gewone wollen sjaal. Counting Flowers verkoopt unieke alpaca sjaals uit Bolivia en Peru. De pijlers van het inkoopbeleid zijn: originele A-kwaliteit alpaca, uitzonderlijk mooie handgeweven sjaals en het direct inkopen van handgemaakte eindproducten (alpaca sjaals) aan de bron in landen in ontwikkeling.

De alpaca sjaals uit Bolivia zijn afkomstig van de Javier en Sandra van de Luna familie. Deze sjaals worden handgeweven op houten weefgetouwen en zijn zowel ongeverfd (de natuurlijke wol kleur) als geverfd beschikbaar.

De alpaca sjaals uit Peru zijn afkomstig van Hilaria, Faustina, Florentina, Leandro, de familie Puma Cruz en nog vele andere hooglandindianen. Deze sjaals worden met natuurlijke kleurstoffen geverfd en handgeweven met backstrap weefgetouwen.

De alpaca wol is afkomstig van de alpaca ("berglama"), die vooral op grote hoogte veel goede wol genereert. De alpaca leeft op hoogvlakten in de Andes, voornamelijk in Bolivia en Peru. Tegenwoordig worden alpaca's ook in andere landen gedomesticeerd.

Alpaca wol is gedeeltelijk hol en circa 20 tot 70 microns dik in diameter. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat alpaca beter isoleert en lichter en sterker is dan gewone schapenwol.

Alpaca's en hun wol komen voor in veel verschillende kleuren. Door die grote kleurenschakering hoeven veel alpaca sjaals niet geverfd te worden. De sjaals in onze webshop beslaan het hele spectrum van ongekleurd (in de natuurlijke kleur van de alpaca), gekleurd met natuurlijke kleurstoffen (met name de hoogland indianen weten schitterende felle kleuren te maken van natuurlijke ingredienten) en gewoon geverfde sjaals.

Bezoek de homepage of ga direct naar de webshop.

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals