Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Nieuwe collectie Fair Trade sjaals van organische zijde

Kommaly weeft zijden sjaal Mulberries

26/02/2011 - Vanaf vandaag is een nieuwe collectie luxe sjaals van Mulberries uit Laos verkrijgbaar in onze webwinkel. Deze zijden sjaals zijn uniek en alleen verkrijgbaar bij Counting Flowers!

De exclusieve sjaals zijn puur handwerk. Iedere sjaal is een kunstwerk op zich! Gemaakt van 100% organische zijde en geverfd met natuurlijke kleuren gemaakt van vrucht en blad van onder meer moerbei- en teakbomen.

Aan iedere sjaal hebben meer dan twintig vrouwen gewerkt. Zij onderhouden de moerbeibomen en verzorgen de zijderupsen. Anderen haspelen de zijde van de cocons, spinnen egale bundels zijdedraad en twijnen de zijde om de draad een bepaalde dikte te geven.

Weer anderen verzamelen de natuurlijke ingrediënten voor de verf en zijn dagen in de weer om de juiste kleuren te creëren en de zijde te verven.

Alleen de beste weefsters zijn in staat om deze zijden sjaals te weven. De patronen zijn zo complex en uitvoerig dat het hen alleen al twee dagen kost om hun weefgetouw op te zetten.  Na drie weken tot een maand weven is de sjaal eindelijk klaar.

Deze zijden sjaal mag met recht de koning van de collectie genoemd worden. Met dit bijzondere exemplaar, uitgevoerd in het beroemde ‘lock and key’-patroon, heeft Mulberries in 2002 de UNESCO 'Award of Excellence for Handicrafts' gewonnen.

Bekijk de zijden sjaals van Mulberries.
Lees meer over de makers van deze bijzondere sjaals.
Bekijk de hele collectie sjaals in de webwinkel.
Bezoek onze homepage.
Bekijk het overzicht van alle Sjaal-blogartikelen.

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals