Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Hippe sjaals

Hippe sjaal van Counting Flowers

04/01/2011 - Counting Flowers heeft een uitgebreide collectie bijzondere sjaals. Sjaals uit alle windstreken, sjaals van allerlei natuurlijke materialen en sjaals in diverse vormen en maten. En … sjaals in verschillende stijlen.

Zo kun je bij ons terecht voor meer traditionele zijden sjaals, bijvoorbeeld geweven in de zeer bewerkelijke ikat stijl. Bij ikat sjaals wordt de zijde niet in een bepaalde kleur geverfd, maar volgens een bepaald patroon. Bij het weven van de sjaal blijft dit patroon zichtbaar.

Kenmerkend voor sjaals in ikat stijl zijn de vage contouren, die ontstaan door het lichte verschuiven van de weefseldraden. Het maken van een goede sjaal in ikat stijl kan soms maanden duren en lijkt voor een leek op hogere wiskunde.

Naast traditionele exemplaren, bevat onze collectie ook heel bijzondere hippe sjaals. Zo hebben we extra lange sjaals uit Afghanistan en sjaals van kid mohair waarin kralen en veren verwerkt zijn uit Zuid Afrika.

En vergeet onze trendy zijden tie-dye sjaals uit Thailand niet. Tie-dye is een verftechniek die sinds de jaren tachtig niet meer uit ons modebeeld is weg te denken. Geïntroduceerd door hippies in de jaren zestig vond deze bijzondere verftechniek al snel zijn weg naar de modehuizen.  Om nooit meer van de catwalk te verdwijnen.

Counting Flowers verkoopt sjaals die met de hand gemaakt zijn door kleinschalige producenten uit landen in ontwikkeling. Iedere sjaal is uniek.

Alle winst komt ten goede aan de makers van de sjaals en draagt bij aan een duurzame verbetering van hun leefomstandigheden.

Bekijk deze zijden sjaal in ikat stijl.
Bekijk deze hippe sjaal van kid mohair.
Bekijk deze trendy zijden sjaal in tie-dye.
Bekijk de hele collectie sjaals in onze webwinkel.

Bezoek de homepage.
Ga naar het overzicht van Sjaal blogartikelen.
 

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals