Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Heren sjaal

zijden heren sjaal

02/11/2010 - Hoewel er tegenwoordig weinig verschil is tussen herensjaals en dames sjaals, zoeken mannen nog steeds naar mannensjaals, of heren sjaal. Vrouwen zoeken gewoon naar sjaals (of luxe shawl). Er moet, zo zou je zeggen, dan wel een verschil zijn tussen sjaals voor mannen en vrouwen.

Wij hebben sjaals voor heren en dames in alle leeftijdscategorieën. We zijn gevraagd om een aparte rubriek voor herensjaals in te richten. We hebben daar hard over nagedacht.

We zouden stoere mannen onze wollen sjaals kunnen aanprijzen. De yak shawls omdat ze zo mooi groot en dik stoer zijn, maar dezelfde karakteristieken doen het mooi bij vrouwen. Dat geldt ook voor wollen sjaals van alpaca.

We zouden trendy mannen onze zijden sjaals kunnen aanprijzen. Maar luxe zachte zijde is niet voorbehouden aan trendy mannen. Een mooie glanzende zijdezachte sjaal kan stoere mannen nog stoerder maken. Dat geldt ook voor pashmina sjaals. 

De gulden middenweg kan gevormd worden door eri zijden en wilde zijden sjaals. Zacht, warm en stoer. Precies waarom ze zo in trek zijn als dames sjaal.

Conservatieve heren dragen veel vaker zijden stropdassen dan sjaals. Als je echter om je heen kijkt, met name bij de beroemdheden, dan zie je dat Brad Pitt zeer vaak een sjaal draagt. Niet alleen op de set, maar ook daarbuiten. En wat te denken van Marco Borsato, die ken ik niet zonder zijden sjaal. Zelfs onder de gloeiende TV lampen (of juist dan?) zie je mannen sjaals dragen.

Sjaals zijn hip, sjaals geven wat extra schwung aan elke outfit. Een mooie sjaal, die goed gekozen is, zodat hij mooi bij de kleur van jezelf en je outfit past, maakt het plaatje compleet. Dat is logisch.

Het vereist even wat denk- en zoekwerk om een goede sjaal te kiezen. En dat is nu precies wat je laat zien. Dat je tijd en aandacht hebt gestoken in je voorkomen. Het detail, de aandacht voor detail, valt op.

Dus als heren wel sjaals dragen, wat is dan het verschil? Ik vermoed dat heren iets vaker voor bepaalde kleuren kiezen. Het bewijs daarvoor hebben we nog niet kunnen ontdekken, maar ik ga het bijhouden.

Als ik een advies mag geven, heren: kijk eens aandachtig rond in de webshop, neem de tijd. We hebben de selectie doelbewust zo ruim opgezet. Over de selectiecriteria is nagedacht. Laat je blik vallen op alle sjaals, zoek op kleur, kies een sjaal, klik, bekijk de vergroting van de gehele sjaal en zoom daarna in op het detail van de sjaal. Voel hoe deze je zou staan.

Kies een sjaal, het zijn allemaal ook herensjaals, kies een sjaal waarvan de kleur je aanspreekt en maak je niet druk om het materiaal waarvan de sjaal gemaakt is. Probeer het gewoon eens, denk aan Brad Pitt (als dat helpt) en let op de reacties.  

Mochten de heren persisteren in een eigen categorie sjaals, dan merken we dat wel. We hebben hier willen weergeven waarom we daar (nog) niet voor gekozen hebben. Maar uiteindelijk geldt: De klant is koning! Of koningin?

Bekijk onze collectie sjaals in de webshop.

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals