Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Zijde productie en meer kansen voor vrouwen in Laos

26/04/2011 - Vientiane, Laos: Het Ministerie van Financiën van Laos en de Wereldbank hebben op 22 april twee overeenkomsten ondertekend die tegelijkertijd de zijde productie en de leefomstandigheden voor etnische gemeenschappen moeten verbeteren.

De eerste overeenkomst (USD 1,6 miljoen) zal textiel bedrijven helpen om landelijke boeren te trainen en werk te bieden in de zijde productie.

Laotiaanse zijde steunt op een sterke traditie van hand weven. Hoogwaardige Laotiaanse zijde producten worden verkocht in Amerika en Japan. Toch is de beschikbaarheid van hoogwaardige lokaal geproduceerde zijde de belangrijkste beperking voor de productie. Naar schatting 80-90% van de zijde wordt geïmporteerd.

Door boeren te trainen om ruwe zijde te produceren kan de productie in vier jaar tijd verdubbeld worden, hetgeen tegelijkertijd een bron van inkomsten is voor circa 1200 kansarme gezinnen. Het project zal naar verwachting voor vele boeren een duurzame verbetering van hun leefomstandigheden opleveren.

Het vier jaar durende project moet de concurrentiepositie van de export van Laos verbeteren en Laos beter integreren in de mondiale markt.

De tweede overeenkomst (USD 2,6 miljoen) zal ruim 28000 leden van afgelegen gemeenschappen ondersteunen. Dit drie jaar durende programma zal vrouwen helpen bij het duurzaam verbeteren van hun leefomstandigheden. Met name vrouwen worden opgeleid om hun financiële kennis te verbeteren, goederen tot markten te krijgen en hun voeding te verbeteren.

Deze programma's spelen rechtstreeks in op de behoeften van de meest kwetsbare groepen in Laos: etnische gemeenschappen in afgelegen dorpen, waar een vrouw aan het hoofd van de huishouding staat.

Bron: Wereldbank 22 april 2011

Ontmoet de ondernemende vrouwen uit Laos die hun zijden sjaals aan Counting Flowers verkopen:
Mulberries
Phonesouk
Phontong

Bekijk de handgeweven zijden sjaals:
Fairtrade en organische luxe zijden sjaals van Mulberries, Laos

Zijden sjaals in bijzonder patroon, Phonesouk, Laos
Fairtrade zijden sjaals, Phontong, Laos

Ga naar de homepage.

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals