Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Fairtrade sjaals uit Laos

Weefster Phontong weeft zijden sjaal

07/04/2011 - Een nieuwe samenwerking! Vanaf vandaag verkoopt Counting Flowers ook Fairtrade sjaals van de Phontong coöperatie uit Laos. Het zijn allemaal handgeweven zijden sjaals. Een aantal van de sjaals is in ikat techniek geweven.

De Phontong coöperatie is een netwerk van traditionele Laotiaanse “artisans”. Phontong is gestart in 1976 door een tiental vrouwen die sjaals weefden die zij op de lokale “Morning Market” verkochten.

Sindsdien is de coöperatie snel gegroeid. De coöperatie bestaat nu uit 35 dorpen, waar circa 450 mensen zich bezighouden met het maken van allerlei handwerkproducten.

Door kennis te delen tussen de leden en de krachten te bundelen worden producten gemaakt die vooral geëxporteerd worden.

In de thuisbasis Vientiane staat het opleidingscentrum voor de wevers van sjaals en worden de sjaals verkoopklaar gemaakt.

Counting Flowers heeft een aantal bijzondere sjaals geselecteerd. Alle sjaals zijn handgeweven Fairtrade zijden sjaals. De sjaals kennen een modern design, maar zijn allen geweven in de traditionele Laotiaanse weefstijl.
 
Bekijk de zijden Fairtrade sjaals van Phontong
Bekijk de hele collectie sjaals in de webwinkel.
Bezoek de homepage.
Bekijk het overzicht van alle Sjaal blogartikelen.
 

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals