Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Kommaly Chanthavong wint International Women of Courage Award

28/03/2011 - Tijdens de honderdste verjaardag van Internationale Vrouwendag hebben First Lady Michelle Obama en Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton de ‘International Women of Courage Awards’ uitgereikt.

Tien bijzondere vrouwen uit verschillende landen hebben de award dit jaar in ontvangst mogen nemen. Kommaly Chanthavong, oprichtster van Mulberries in Laos kreeg de award uit handen van de Amerikaanse ambassadeur Karen Stewart in Vientiane, de hoofdstad van het land.

De awardwinnaars vertegenwoordigen alle vrouwen die in hun land strijden tegen corruptie en onrechtvaardigheid en vechten voor mensenrechten, verantwoord beleid en economische ontwikkeling.

Volgens Karen Stewart ‘zijn de awardwinnaars niet alleen de hoeders van rechten voor vrouwen en meisjes, maar dienen zij als inspiratiebron voor alle vrouwen in de wereld.’

Kommaly Chanthavong heeft de prijs ontvangen voor haar oeuvre en voor haar tomeloze strijd, moed en leiderschap in Laos. Ze heeft enorme persoonlijke en professionele obstakels overwonnen om speciaal vrouwen en etnische minderheden in de meest afgelegen gebieden economisch kansen te bieden. Haar inzet heeft geleid tot werk voor meer dan 3000 kansarme mensen in Laos.

Mulberries is een Fair Trade organisatie in het noordoosten van Laos. Mulberries is in 1994 opgericht door Kommaly met als doel kansen, en daarmee inkomsten, te creëren voor met name vrouwen in Laos.

De vrouwen van Mulberries weven de meest exclusieve zijden sjaals (‘UNESCO 2002 best artist award winner’, ‘Asean Silk Fabric and Fashion Design Contest 2010 winner’) van hoge kwaliteit organische zijde in prachtige en complexe weefpatronen.

Kommaly wint International Women of Courage Award
 

Lees meer over Kommaly Chanthavong.
Bekijk de zijden sjaals van Mulberries.
Bekijk de hele collectie sjaals in de webwinkel.
Bezoek de homepage.
Bekijk het overzicht van alle Sjaal blogartikelen.

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals