Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Koop Fairtrade. Juist nu!

18/06/2020 - Ook onze makers hebben het moeilijk in deze corona-tijden. Ernstig ziek (dreigen te) worden zonder goede voorzieningen, wegvallend inkomen zonder sociale wetgeving om op terug te vallen en beperkingen om je producten te maken en verkopen: het is zwaar voor velen.

Bijvoorbeeld in Ethiopie, waar Sabahar, onze leverancier van beachtowels en sjaals zit. De overheid heeft strikte maatregelen opgelegd en ook Sabahar heeft voor haar medewerkers regels opgesteld. Hun atelier en winkel zijn gedeeltelijk open. 50-60% van de medewerkers is werkzaam zodat social distancing op de werkvloer mogelijk is. Alle medewerkers maar ook de wevers die vanuit huis werken, zijn voorzien van maskers voor henzelf en hun gezinnen. Door juist nu aan productontwikkeling te doen en maskers te maken en verkopen (zie hun bandana op de foto) lukt het tot nu toe om alle medewerkers een salaris te blijven betalen. 

Maar Sabahar is een grotere fairtrade organisatie. Veel van onze makers hebben niet de luxe dat ze zijn aangesloten bij een fairtrade organisatie en zijn voor hun inkomen afhankelijk van hun eigen initiatieven en mogelijkheden tot verkopen.

Counting Flowers is zich er van bewust dat het inkopen van producten juist nu van groot belang is voor de organsiaties waar we mee samen werken. Het zorgt dat er geld blijft stromen waardoor mensen betaald kunnen krijgen of kleine wevers toch een beetje inkomen hebben. Maar dat kunnen we alleen als onze klanten, juist nu, blijven kopen! Help ons mee. Koop alvast de sinterklaas kadootjes, trakteer jezelf op zo'n fantastische beachtowel nu de zomervakantie naar het buitenland toch niet door kan gaan of koop die mooie sjaal die je al had gezien. Wij blijven dan inkopen in de landen die het ergst worden getroffen. 

Meest bekeken sjaals