Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Fair Fashionista finalist 2014

Fair Fashion Festival 2014

04/10/2014 - Counting Flowers' oprichter Elike van Sluis is één van de drie finalisten van Fair Fashionista 2014, een wedstrijd uitgeschreven door het Fair Fashion Festival! Stem op haar en help zo mee meer aandacht te vragen voor de makers van onze mode.


Stemmen op Elike's verhaal en foto kan tot 12 oktober via Facebook.

"Eerlijke mode is het antwoord voor iedereen die van fashion houdt maar niet van de bittere nasmaak die de mainstream mode industrie achterlaat.

Ik draag graag mooie kleding, maar niet over de ruggen van (jonge) vrouwen in ontwikkelingslanden. Uiteindelijk is een goedkoop shirtje natuurlijk helemaal niet zo goedkoop. Het is gewoon iemand anders die de prijs heeft betaald.

Elike van Sluis

Onze kleding wordt in 85% van de gevallen gemaakt door vrouwen in lage lonen landen die iedere ochtend naar de fabriek gaan om daar tot ‘s avonds laat te werken onder beroerde omstandigheden.

Zij verdienen ons respect en op zijn minst een eerlijk salaris voor hun werk.

Verder is de mode industrie een van de grootste industrieën in de wereld, en daarmee een belangrijke vervuiler.

Voor het telen van de katoen die nodig is voor één spijkerbroek is maar liefst 7000 liter water nodig en worden zo’n tien eetlepels bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Rivieren kleuren blauw door de verfbaden en zitten vol giftige stoffen. Biologisch katoen en Fair Trade katoen zijn beide al stukken betere alternatieven.

Ik wil mijn eigen footprint beperken. Daarom kies ik graag voor natuurlijke materialen die met natuurlijke kleurenstoffen zijn geverfd en ben ik een grote fan van tweedehands kleding.

Je vindt vaak unieke stukken en draagt direct bij aan het verminderen vervuiling, aangezien slechts 25% van onze kleding uiteindelijk wordt gerecycled.

Op de foto draag ik een shirtje van organische katoen van Alchemist, een tweedehands jasje, een sjaal van Counting Flowers, en onzichtbaar, een broek van Kuyichi en sneakers van Ethletics.

Een betere wereld begint bij jezelf. Daarom kies ik voor Fair Trade!" - Elike van Sluis

Kom naar het Fair Fashion Festival op 26 oktober van 13.00 tot 18.00 uur in de Winkel van Sinkel in Utrecht.

---

Bekijk de hele collectie sjaals in de webshop;
Lees meer over de makers van onze sjaals;

Bezoek de homepage.

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals