Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Nieuwe sjaals uit Ethiopië, Pakistan en Bangladesh

Nieuwe sjaals uit Ethiopie, Pakistan en Bangladesh

07/01/2014 - De feestdagen zijn voorbij en hier bij Counting Flowers zijn we klaar voor het nieuwe jaar! Op dit moment leggen weefsters in Ethiopië, zigeunervrouwen in Pakistan en naaisters in Bangladesh de laatste hand aan hun sjaals die onderdeel zijn van onze nieuwe collectie.

De weefsters uit Ethiopië maken zachte katoenen en zijden sjaals die opvallen door hun prachtige kleuren en designs. De vrouwen zijn aangesloten bij Sabahar, een lokale Fair Trade organisatie. Wij zijn blij ons aanbod sjaals uit Afrika uit te kunnen breiden en verheugen ons op de nieuwe samenwerking met het team van Sabahar.

Katoenen sjaal uit Ethiopie
Spinster aan het werk bij Sabahar

De zigeunervrouwen in Pakistan zijn verantwoordelijk voor onze populaire zachte, soepelvallende sjaals van een mix van wol en zijde in typisch Pakistaanse paisley patronen. De vrouwen werken via Habitat Integrated Pakistan (HIP), een Fair Trade organisatie die hen helpt met de verkoop van hun weefwerk.

Wollen sjaal uit Pakistan
Zigeunervrouwen van HIP dragen hun eigen sjaals van wol en zijde

Van een heel andere orde zijn de nieuwe zijden kantha sjaals uit Bangladesh. Deze kleurrijke sjaals zijn gemaakt van vintage sari’s. Een kantha sjaal is te herkennen aan zijn prachtige contrasterende kleurencombinatie en de typische rijgsteek. De kantha sjaals zijn gemaakt door vrouwen van Basha, een Fair Trade organisatie in Bangladesh die de vrouwen helpt met opleidingen en de marketing van hun producten.

Zijden sjaal uit Bangladesh
Een naaister van Basha maakt een zijden kantha sjaal

De nieuwe collectie sjaals is vanaf de tweede helft van februari verkrijgbaar via onze webshop.

Bezoek de webshop.
Lees meer over de makers van onze sjaals.
Bekijk de homepage.

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals