Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Sjaals uit Laos

Laos organische zijde

23/10/2013 - Ze zijn eindelijk binnen! De ruime, soepelvallende sjaals van organische zijde uit Laos. De sjaals zijn uitgevoerd in drie kleuren van dit seizoen: rood, nachtblauw en burgundy. De kleuren zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Pure eco fashion!

Sjaals uit Laos


De sjaals zijn gemaakt van zeldzame Laotiaanse zijde. Om de sjaals zo dun en egaal te kunnen krijgen, kiezen de maaksters ervoor om de sjaals eerst te weven van de nog ruwe zijde. Deze zijdedraad voelt nog wat stug aan waardoor het iets makkelijker is om een dun en glad eindresultaat te krijgen.

Zodra de sjaal van het weefgetouw afkomt, wordt de zijde eerst een aantal keren gewassen waardoor de sjaal zacht en soepel wordt. Daarna wordt het materiaal geverfd met natuurlijke verf. Voor rood en burgundy worden moerbei, annatto zaden en lakhars gebruikt. Indigo blad maakt de mooiste tinten blauw.

Het voordeel van deze manier van werken is dat het  gegarandeerd een zachte, dunne, egaal geweven sjaal oplevert. Het risico is echter dat het verfproces niet goed verloopt en dat de sjaal vlekken vertoont. Al het werk moet dan opnieuw gedaan worden. Een bijzondere sjaal dus, eco en Fair Trade!

Nieuwsgierig geworden? Ga dan direct naar de:
Organisch zijden sjaal framboos
Organisch zijden sjaal middernacht
Organisch zijden sjaal burgundy

Lees meer over de makers.

Bekijk de hele collectie sjaals in onze webwinkel.

Ga naar de homepage.

Kommaly leert Elike zijde te haspelen

Kommaly, oprichtster van Mulberries, leert Elike hoe je zijde moet haspelen

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals