Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Herfstcollectie 2013: sjaals van zijde, yak wol

Herfstcollectie 2013: sjaals van zijde en yak wol

02/09/2013 - Ze zijn binnen! Onze nieuwe herfstcollectie is gefotografeerd en staat online. Een prachtige collectie zijden sjaals uit Cambodja, robuuste en heerlijk warme sjaals van yak wol uit Nepal en unieke sjaals van exclusieve lotuszijde uit Myanmar.

Bij Counting Flowers staat het komende seizoen in het teken van warme kleuren en zachte bijzondere natuurlijke materialen.

De sjaals uit Cambodja zijn met de hand gemaakt door weeffamilies uit de plattelandsprovincies Prey Veng en Takeo. De wevers zijn aangesloten bij Craft Village, een lokale Fair Trade organisatie.

De wevers uit Prey Veng staan bekend om hun vermogen de meeste dunne, soepelvallende zijden sjaals te maken. In Takeo zijn de wevers juist gespecialiseerd in complexe weeftechnieken zoals ikat en chorebab en maken de families de prachtigste kleuren van natuurlijke ingrediënten. Natural dye only.

sjaals van yak wol

 

Voor wie zich alvast wil wapenen tegen de kou hebben we onze voorraad yak wollen sjaals aangevuld. Yak wol is stoer en tegelijkertijd heel erg zacht. Bijzondere, heerlijk warme wol. De sjaals meten 75 bij 200 cm en zijn verkrijgbaar in de natuurlijke kleuren van de yak: zwart en donkerbruin.

Last but not least: dit seizoen introduceert Counting Flowers lotuszijde in Europa. Lotuszijde wordt nergens anders ter wereld gemaakt dan in Myanmar. Wevers halen de tere vezel uit de stengel van een lotusbloem en spinnen die tot een draad. Deze lotusdraden worden verwerkt in de habijten van Boeddhistische monniken en ook in sjaals. Lotuszijde is uniek, zeldzaam en zeer exclusief.

Sjaals van lotus zijde
 

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan snel de nieuwe collectie
Zijden sjaals uit Cambodja;
Yak wollen sjaals uit Nepal;
Lotuszijden sjaals uit Myanmar.

Bezoek onze homepage.
Bekijk de webshop.
Lees meer over de makers van onze sjaals.

 

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals