Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Counting Flowers continueert steun onderwijsproject Filipijnen

Counting Flowers continueert steun aan onderwijsproject in de Filipijnen

11/03/2013 - Counting Flowers investeert alle winst uit de verkoop van haar sjaals in onderwijsprojecten voor met name kansarme meisjes in ontwikkelingslanden. De winst van 2012 gaat opnieuw naar een educatieprogramma dat kinderen van Manilla’s beruchtste vuilnisbelt Smokey Mountain de kans geeft om naar school te gaan.

Wij steunen de kinderen van Smokey Mountain via Young Focus, een Nederlandse stichting die de kinderen stimuleert om naar school te gaan. Van basisschool tot een beroeps- of universitaire opleiding.

Uit de Young Focus nieuwsbrief 2012:
Counting Flowers doneert winsta aan educatieproject in de Filipijnen

 

Aan het woord is Paul van Wijgerden, managing director van Young Focus:

“Het afgelopen jaar hebben we meer kinderen kunnen helpen om naar school te gaan dan in 2011. We begonnen begin 2012 met 250 gesponsorde kinderen en sloten het jaar af met meer dan 300 kinderen. Voor dit jaar hebben we opnieuw een doelstelling om meer kinderen te sponsoren en gaan we uit van een groei van 25%.

Net iets meer dan de helft van de gesponsorde kinderen zijn meisjes. Dat geldt ook voor de studenten die naar college gaan. Onderwijs is vooral van belang voor de meisjes onder de arme bevolking want de verleiding is groot om zwanger te raken en kinderen te hebben wanneer er weinig toekomst en perspectief is.

Sowieso valt het ons op dat de meisjes in het schoolsponsorprogramma veel assertiever en vooruitstrevender zijn dan de jongens! En dat is erg bemoedigend wanneer we zien dat ze meer wilskracht hebben en iets van hun toekomst willen maken. Ze willen eerst aan hun toekomst bouwen voordat ze denken aan het stichten van een gezin op een té jonge leeftijd.

Michelle is een van de tieners die via het schoolprogramma de middelbare school volgt. Haar vader is vuilnisverzamelaar. Er waren dagen dat ze afwezig was van school omdat haar ouders haar niets konden geven voor openbaar vervoer en lunch.

Michelle heeft altijd vakantiebaantjes om haar familie financieel te helpen. Ze ging soms haar moeder helpen bij het vegen van de straat waar ze wat geld mee verdiende. Dat maakte Michelle beschaamd omdat haar klasgenoten haar zagen werken op straat.

Haar familie is haar motivatie om hard te studeren en zich door de moeilijkheden heen te slaan. Michelle behoort tot de topstudenten in Young Focus vanwege haar karakter, haar houding en doorzettingsvermogen en cijfers!

Dank aan iedereen die het werk van Young Focus mogelijk maakt. Counting Flowers is een van onze sponsors die een warm hart heeft voor onderwijs aan kansarme kinderen. Naast hun eigen goede werk geven ze extra aan schoolsponsorprojecten op de Filipijnen. Dank Counting Flowers voor jullie inzet!”

Koop een sjaal en steun kansarme meisjes.
Lees meer over het belang van meisjesonderwijs.
Lees meer over het onderwijsproject op Smokey Mountain.
Bezoek onze homepage.

Meisjes op Smokey Mountain, Manilla's beruchtste vuilnisbelt
Leven op een vuilnisbelt

Kinderen spelen op Smokey Mountain

Meisje op vuilnisbelt Smokey Mountain


 

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals