Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Yak wol

yak wol

07/12/2012 - De allerwarmste sjaals van Counting Flowers zijn ongetwijfeld de sjaals geweven van 2-ply yak wol. Deze zeer zachte yak sjaals zijn uitgevoerd in donkerbruin (ongeverfde yak wol) en zwart en zijn verkrijgbaar in drie maten. Maar wat is yak wol nu precies?

Yak wol is afkomstig van de yak, een rund dat op grote hoogte in het Himalaya gebergte leeft. Vanwege de extreme kou is de vacht van de yak heel dik. De buitenste haren voelen ruw aan. De binnenste, meest isolerende haren, zijn echter ongelofelijk zacht. Deze zachtste haren worden gebruikt voor onze yak wollen sjaals. In plaats van geschoren, worden yaks eens per jaar gekamd door hun herders.

Yaks in het Himalaya gebergte
Yaks in het Himalaya gebergte

Yak wol bezit een aantal heel bijzondere kwaliteiten. Zo is de wol warmer en zachter dan merino (schapen) wol en sterker dan andere wolsoorten. Daarnaast is yak wol van nature geurafstotend en ademt het. Yak wol absorbeert zweet en laat het verdampen zonder geur achter te laten of vochtig aan te voelen.

Sjaals van echte yak wol zijn niet makkelijk te vinden. De sjaals van Counting Flowers komen uit Nepal en zijn met de hand gemaakt door een Fair Trade weefgroep. Yak wollen producten worden ook gemaakt in Tibet, delen van China en het noorden van India.

Let op: veel verkopers gebruiken de term ‘yak wollen’ sjaal wanneer zij een grote warme sjaal bedoelen. De term wordt dus, net als bij ‘pashmina’ generiek gebezigd en wil niet zeggen dat de sjaals ook daadwerkelijk van echte yak wol zijn gemaakt. Zogenaamd ‘yak wollen’ sjaals zijn in de meeste gevallen geweven van acryl ‘wol’ over katoen en worden gemaakt in een grote variatie aan kleuren.

Bekijk de yak wollen sjaals van Counting Flowers.
Lees meer over de wevers van onze yak wollen sjaals.

Lees meer over yak wol.

Bezoek onze homepage.
Overzicht van alle Sjaal blogartikelen.

Yak wollen sjaal van Counting Flowers
Yak wollen sjaal van Counting Flowers

'Yak wollen' sjaal van acryl
'Yak wollen' sjaals van acryl

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals