Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Een echte pashmina is 'the best'

30/06/2016 - Onze pashmina sjaals zijn al jaren een hit. Waarom? Omdat de sjaals zo zacht zijn dat je ze altijd wilt dragen. Omdat het in ons landje altijd net iets te fris is om geen pashmina bij je te hebben. En gewoon omdat ze zo mooi zijn.

De naam ‘pashmina’ is niet beschermd. Dat is de reden dat veel winkels sjaals verkopen met een label waarop staat ‘100% pashmina’ terwijl de sjaal gemaakt is van goedkopere wol en niet-natuurlijke materialen zoals polyester.

Dat veel mensen op zoek zijn naar de 'real deal' verbaast ons niets. Een echte pashmina is een ware must-have. Dat wordt ook gezien door modehuis Vanilia. De pashmina's uit hun najaarscollectie 2016 worden momenteel door Counting Flowers geproduceerd.

Echte pashmina's worden gemaakt van het beste (lees: zachtste) deel van cashmere wol. Pashmina/cashmere is afkomstig van de Chyangra, een berggeit die voorkomt op grote hoogte in het Himalayagebergte. Met een dubbele vacht beschermt de berggeit zich tegen de extreem barre weersomstandigheden.

De onderbuik van de Chyangra is dus bedekt met twee lagen: de zeer zachte ondervacht en de dikkere buitenvacht. De fijnste haren van de ondervacht worden gebruikt voor pashmina wol. De overige vacht wordt gebruikt voor cashmere wol in verschillende kwaliteiten (B of C kwaliteit, gebaseerd op de dikte van de haren).

Pashmina of A-grade cashmere is zo delicaat dat de wol alleen handmatig gesponnen kan worden. De sjaals zijn vervolgens met de hand geweven.

Counting Flowers koopt haar pashmina's altijd bij Sana Hastakala, een Fair Trade organisatie in Nepal.

Bekijk de collectie pashmina en cashmere sjaals.
Lees meer over Sana Hastakala.
Bezoek de homepage.
 

Chyangra - de oorsprong van pashmina

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals