Menu
  • Gratis verzending binnen NL
  • Veilig betalen
  • Klantenservice:  +31 6 10603703
English

Blog

 

Naar de webshop

Future Light Orphanage

Kinderen van het Future Light weeshuis

09/08/2012 - Het Future Light Orphanage in Phnom Penh (Cambodja) is een bijzonder weeshuis. Phaly Nuon heeft het in de jaren tachtig opgericht en draagt momenteel de zorg voor meer dan driehonderd kinderen. De kinderen zijn wees of komen uit zeer arme een-ouder gezinnen.

Een van Phaly’s inkomstenbronnen voor het weeshuis bestaat uit de verkoop van zijden sjaals van zeer hoge kwaliteit. De sjaals worden geweven door vrouwen op het platteland. Zij gebruiken uitsluitend Cambodjaanse zijde voor hun sjaals, een exclusieve zijdesoort die maar beperkt verkrijgbaar is.

De vrouwen zijn zeer ervaren wevers die met hun ingewikkelde dubbelzijdig geweven patronen meerdere UNESCO Awards (Seal of Excellence for Handicraft Products in Southeast Asia) in de wacht wisten te slepen.

De sjaals zijn vooral populair bij Japanners die erom bekend staan alleen voor de hoogste kwaliteit te kiezen. Sinds deze zomer zijn de sjaals ook in Europa verkrijgbaar, exclusief bij Counting Flowers.

Mede dankzij de opbrengsten uit de verkoop van de sjaals wonen de kinderen op een ruim terrein, gaan zij naar school en krijgen zij in de namiddagen en het weekend extra lessen in vakken als Engels en computerkunde. Er is een bibliotheek, een grote ruimte met computers en een sportveld. In de fietsenrekken staan honderden fietsen waarmee de kinderen naar school gaan.

Bekijk de sjaals van Future Light Orphanage.
Lees meer over Future Light Orphanage.
Bezoek de webshop.
Ga naar de homepage.
Bekijk het overzicht van alle Sjaal blogartikelen.

Phaly en haar kinderen
Phaly en haar kinderen

« Vorige         -         Volgende »

Meest bekeken sjaals